”Oh my God”!

I antidemokratiska kretsar, förmodligen med näring från Tea Party-håll, bedrivs som vanligt olika kampanjer för att skrämma folk från att i framtiden rösta på demokraterna.

Före jul försökte man t.ex. få människor att tro, att man i ett Amerika styrt av demokrater inte längre skulle få fortsätta att hälsa folk med det vanliga ”Merry Christmas”, eftersom kristna yttringar inte längre skulle vara politiskt korrekta. Som bevis för detta angavs det sätt på vilket Obama hälsade God Jul, nämligen med det religöst neutrala ”Happy Holiday”. Han vill med det naturligtvis hälsa ALLA sin landsmän God Jul och låter därför bli att använda ordet ”christmas”.

Mot bakgrund av detta republikanska högerreligiösa påhitt undrar jag nu om de inte också skall ta med det i USA så vanliga utrycket ”Oh my God” i sin skrämselpropaganda. I ett av demokrater styrt USA kommer man naturligtvis inte heller att få använda det utrycket.

Inlägget skall ses som ett tips till propagandamakarna i USA, som naturligtvis läser mina blogginlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.