Rättspatos

Märkligt om mig själv… två personer, endast två, under hela min livstid har kommit till den slutsatsen att jag är en person med ett starkt rättspatos.

Såklart jag känner mig smickrad av ett sådant omdöme, eftersom jag förstås anser att ha en sådan egenskap är något att sträva efter. Det märkliga är att jag aldrig själv tänkt på att jag skulle ha den egenskapen.

Nu har jag förstås anledning att trots att inte ta de båda personernas omdöme på allt för mycket allvar. Båda bygger nämligen sin uppfattning enbart på vad de fått ut av mitt bloggande. Ingen har träffat mig innan de ansåg sig se detta starka rättspatos i mig.

En av dem har jag träffat i efterhand, men missade att ta reda på vad det var som fick honom att upptäcka detta rättspatos hos mig, redan innan vi hade träffats.

Om någon mot förmodan är litet osäker på vad rättspatos är, så är väl detta en bra förklaring:

(Stark känsla (eller lidelse) för vad som är rätt och fel – ur moralisk eller laglig synvinkel -.
Ibland rättskänsla.)

Tänker jag närmare på saken, så blir slutsatsen att det nog är det jag har ändå.

4 kommentarer

  1. lf

    Jag är glad om jag tillhör de som har sett dina egenskaper.
    Det är naturligtvis svårt att ge ett omdöme om en person som man aldrig har träffat.
    Därför säger jag som så,att om jag träffar dig på stan och känner igen dig och du har tappat din börs och vill låna en 100 lapp för att ta dig hem till Brån,så får du den av mig utan säkerhet.

  2. LO

    Kalle, jag har ju träffat dig väldigt ofta under många år och kan försäkra att ditt patos för rätt och rättvisa är stort och äkta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.