”Trafikolyckan” i Brån

En mycket ovanlig händelse som inträffade i Brån, Vännäs kommuns kulturella centrum och som är omnämnd i VK:s webbupplaga, kräver att återges litet utförligare. Notisen på VK-sidan känns litet oklar i sin formulering.

Så här skriver VK efter uppgifter tidningen får av polisen:

VÄNNÄS 

En person skadades lindrigt vid en singelolycka på väg 553 vid Brån utanför Vännäsby på måndagen.  

Vid 12-tiden hamnade ene bil av okänd anledning av vägen och in i ett träd. Personen som färdades i bilen fick sårskador på en hand men ska i övrigt ha klarat sig bra enligt polisen.

Så här gick det till. Jag vet, eftersom det var jag som inte färdades i bilen, när bilen till en del hamnade i diket.

På väg till Vännäs gjorde jag ett snabbt stopp längs raden av postlådor, hoppade snabbt ur bilen och kollade vår postlåda. Den här gången ”glömde” jag handbromsen. Ingen post i lådan och när jag vänder mig om är bilen på väg ner i diket. Så snabbt det anstår en gammal man som jag tog jag ett par steg mot bilen och grep tag i dörrstolpen men lyckade inte stoppa bilen. Den rullade vidare och när den öppna dörren träffade en björk, som någon illasinnad person hade planterad där, stängdes den och klämde fast min hand.

Ingen bil i sikte till att börja med. Snart kom en kvinna i bil, som gjorde vad hon kunde för att få loss mig. Hon ringde också 112. Efter ytterligare en stund kom en ung man i bil och han lyckades placerad i passagerarsäte att med kraften från sina ben trycka upp dörren så pass mycket att jag kunde lirka loss handen. Puh!! Det sas att jag hade suttit fast en 15-20 minuter.

När jag lättad såg mig omkring, kunde jag notera att ambulans, räddningstjänst och polis var på plats. Jag tror t.o.m. att det var TVÅ polisbilar och två bilar från räddningstjänsten. Jag är verkligen imponerad över hur snabbt de var där och beklagar samtidigt att det var jag som hade tagit dem från andra och säkert viktigare arbetsuppgifter.

Bilens dörr är något intryckt och backspegeln har helt gått i bitar. Själv har jag en svullen hand utan frakturer samt lindriga sårskador.

Till sist ett tack till kvinnan och mannen som hjälpte mig loss samt förstås också till ambulans, polis och räddningstjänst.

 

5 kommentarer

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag önskar att jag hade ett, men med högra handen fast i bilen och kameran hemma, var det inte möjligt att ta en bild och ingen annan gjorde det heller.

   • Isak

    Folk älskar andras tillkortakommanden. ”Eller han som skulle åka hem, och råkade
    åka in på fel gård och krockade med ett träd som han inte hade på sin tomt”.

 1. Lennart Forsberg

  Läser om ditt äventyr, sittande på Kanarieöarna! Drar mig då till minnes att jag skrivit om en liknande episod på de sidor där jag samlat mina orienteringsminnen. Läs under rubriken ”Dåligt vägval” en bit ner i den här länken: http://www.ordbanken.se/ol/hant.html

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Kul men påminner ganska måttligt om vad som hände mig. Det märkliga i mitt fall var ju att min skenande bil tog ett järngrepp om min hand och höll sedan fast mig i 15-20 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.