Fått nog nu

Hålet

Nu har vi fått nog av bekymmer kring avloppet. Stoppet från diskbänken var bara en bagatell, som nog troligen bara var ett symptom på något värre.

Amatörer som vi är vågar vi ändå dra slutsatsen att felet inte ligger mellan huset och ”the septic tank”, som den heter här – trekammarbrunn kanske är den rätta svenska benämningen. Felet måste ligga bortom tanken. Den markbädd, som i många år tagit emot vad som kommit från tanken, är tydligen ”mättad” nu och fungerar inte längre som infiltrationsbädd. Vattnet står tydligen kvar i de rör, som jag antar finns i den.

I väntan på slamtömningsbilen som vi beställt, har jag grävt fram öppningen till tanken (bilden). När jag lättade på locket sipprade avloppsvatten ut och steg 10-15 cm över luckan för att sedan efter nångon timme sjunka undan igen.

Snart får vi tanken tömnd och därmed får tid på oss att fylla den igen. Situationen är minsann inte så kul och den har lett oss till ett viktigt beslut. Hela avloppssystemet måste bytas ut. Ingenting får dock göras, innan en inspektör från ”kommunen” gjort sin bedömning och lämnat anvisningar för hur allt måste göras. Både hans besök och vad som följer sedan kostar förstås en massa pengar och kommer sannolikt att skjuta fram planerna på att modernisera köket.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.