Plastpåsar

Jag fortsätter att berätta saker jag upptäcker i USA, som skiljer sig från vad som gäller i Sverige och gör det även om få tycks vara intresserade av att läsa det jag skriver. Besöksstatistiken avslöjar.

Går jag på Konsum i Vännäsby och köper en måttlig mängd av dagligvaror, ryms allt i en platstkasse, som jag får betala 2 kronor för, eftersom jag för det mesta glömt min tygkasse hemma.

Går jag till Hardings i Coloma och köper samma mängd varor, fyller antingen kassörskan eller någon annan i en 4-5 plastpåsar med dessa varor. De påsarna är visserligen gjorda av en tunnare plast. De väger kanske tillsammans lika mycket som en Konsumkasse, men ändå känns det litet onödigt och ”miljöslarvigt”. Dessa påsar är gratis och därför har inte jag inte sett en enda kund bära hem sina varor i miljövänliga tygkassar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.