Apropå omvärldsstrategen i Umeå

Det händer då och då att jag tänker på den så omskrivna omvärldsstrategen i Umeå. Hur går det för henne? Har hon kanske rent av avancerat till chef för de övriga omvärldsstrategerna, men framförallt vad har hon och andra med samma ”fina” titel för arbetsuppgifter.

Så läser jag ett blogginlägg från den fyndige Lennart Forsberg och ser att han tycks fundera över ungefär samma saker. Troligen finns det fler än vi två som också undrar. HÄR FINNS hans blogginlägg att läsa. Var så goda.

 

6 kommentarer

    • Mimmi

      Hej Karl-Gustav! Mycket insiktsfullt inlägg av dig och det är underligt att inte hennes man, kommunalrådet Anders Ågren (m), vill förklara för oss mindre vetande vilka insatser hon gör för Umeå. Och, som du säger, är hon säkert numera välbetald chef för de andra omvärldsstrategerna, också med synnerlig oklar arbetsbeskrivning.

      • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

        Mitt inlägg var väl inte särskilt insiktsfullt, men däremot det som jag länkade till. Och så en liten rättelse – jag sa INTE att hon numera säkert är välbetald chef för de övriga strategerna.

  1. Maggan

    Vi som skattebetalare borde kanske be vår omvärldsstreg (VAD ÄR DET FÖR NÅGOT?) att träda fram i rampljuset (media) och berätta vad tjänsten innefattar och om det finns något att redovisa sedan tjänsten tillträddes.
    Kanske en givande berättelse från Almedalen 2015?

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Ja, varför inte, men för det bör man kanske vara skattebetalare i Umeå, vilket jag inte är. Men risken är att hon inte tycker att hon skall behöva berätta för ”omvärlden” det hon funnit i sin bevakning av den.

  2. lf

    Varför måste vissa kommunala tjänstetillsättningar hållas hemliga?
    Och det som är märkligt var att en hel politikerkår var tyst om denna tjänstetillsättning.Är inte detta en offentlig verksamhet.
    Då jag skulle försöka ta reda på hur denna tjänst tillsattes,då fick jag reda på att jag pratade skit och jag hade ingen aning om hur tjänster tillsattes i Umeå kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.