Kommunal information

Brevet 2

Av en något outgrundlig anledning har jag tagit bort namnet på avsändaren av brevet, eftersom han ensam inte bör behöva ta på sig ansvaret för den märkliga informationen i brevet.

I Brån, Vännäs kommun, kommer alla snart att bli inkopplade på ett kommunalt avloppsnät. Informationen inför detta har varit inte bara bristfällig utan också mycket märklig.

I slutet av juni fick berörda fastighetsägare i Brån rubricerat ”Informationsmöte om Geoteknikundersökning”. Att brevet var utformat på mycket dålig och slarvig svenska, må så vara. Svårare är det att acceptera följande två ”uppgifter” i brevet.

I rubriken talas alltså om ett informationsmöte men ingenstans i brevet nämns NÄR eller VAR detta möte skall hållas. Tidpunkt och plats för mötet har man uppenbarligen ännu inte bestämt eller i vart fall inte tillkännagett det för dem man förväntar sig skall komma till mötet.

I brevet anges ett telefonnummer till WSP i Umeå, företaget som gör geoteknikundersökningen. Ringer man det numret möts man av en röst som meddelar: ”Numret används inte….”.

Med alla de medel som kommunen i dag har tillgång till, borde väl en bättre information kunna gå ut till oss berörda fastighetsägare. I kommunen finns ju inte bara skrivkunniga tjänstemän och kvinnor. Kommunen har som bekant dessutom tillgång till en fin webbplats och finns därutöver med i bl.a. Facebook och Twitter.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.