Moderaternas jobblinje

I går bloggade jag om den f.d. riksdagskvinnan från Moderaterna, vars handlande får mig att misstänka att den s.k. jobblinjen inte längre gäller för Moderaterna. En ny syn på bidrag tycks man också ha.

När jag drar den slutsatsen, gör jag det inte bara därför att riksdagskvinnan handlat som hon gjort. Om hon fortfarande tillhör Moderaterna, skulle det i och för sig vara nog för att misstänka att det är så.

Ett annat och nog så viktigt tecken på att man inom Moderaterna faktiskt har ändrat sin syn på att fullt arbetsföra kan strunta i att arbeta och i stället leva på bidrag från dem som gör det och också betalar skatt, är följande.

Riksdagskvinnan själv, en av bloggarna i VK, bryr sig inte om att bemöta mitt blogginlägg. Det gör heller inte ingen av de annars så skrivglada moderaterna i Umeå. Jag tänker förstås på riksdagsmannen Riedel och oppositionsrådet Ågren. Deras tystnad kanske bara betyder att även de tar avstånd från riksdagskvinnans självvalda arbetslöshet, något som krävs för att det rundhänta bidraget skall fortsätta att betalas ut. Eller så tycker även de numera att det är OK att låta bli att arbeta och i stället leva gott på bidrag som i det här fallet.

2 kommentarer

  1. Mia K

    Hej Karl-Gustav! Visst är det märkligt att representanter för M aldrig kommenterar när de egna, som står nära lokal ledning, gör fel eller utnyttjar befintliga regler;) Jag har heller inte sett någon kommentar för Riedl eller Ågren angående någon förklaring till det plötsliga inrättandet av tjänst som ”omvärldsstrateg” i Umeå till den senastes hustru efter att hon blivit avsatt som kommunchef och jag saknar fortfarande arbetsbeskrivning för denna tjänst.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      I det partiet skall man känna sig trygg för angrepp utifrån. Pertiets tro på att tystnaden skall få folk att glömma är förhärskande och totalt feltänkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.