Stora Stenen friluftsområde

IMG_0567

Här är den stora stenen som förts dit av inlandsisen. På den finns några tecken inristade, som sannolikt är från medeltiden.

I dag besökte vi ett utflyktsmål, som vi inte ens hade hört talas om fastän det ligger bara ca 10 km från oss i Brån. 

Stora Stenen friluftsområde heter det. Det ligger alldeles i närheten av Överboda och vägen dit är tydligt skyltad. Området har utvecklats genom privat engagemang och med stöd av EU-bidrag.

Vi kan verkligen rekommendera området. Från parkeringen får man en lagom arbetsam promenad i ca 1 kilometer med en måttligt uppförsbacke.

IMG_0568

Nära anläggningen ligger något överraskande en tjärn, Gåstjärnen, som fått sitt namn efter gäss brukar ”mellanlanda” där under sin färd söder- eller norrut.

Besök gärna först friluftsområdets webbplats, www.storastenen.com och ta redan på mer om själva friluftsanläggningen och Dalsjöbygden med dess många fornminnen.

3 kommentarer

  1. Paavo Lundqvist

    Stora stenen friluftsområde är handikappanpassat. Tillgängligheten för personer som är bundna till premobil, rullstol, eller har andra svårigheter att kunna besöka friluftsområdet, erbjuder föreningen transport med fyrhjuling och vagn med ramp. Friluftsområdet besöks av grupper med olika handikapp grupper.

  2. Mikael

    Barn i alla åldrar gillar äventyret Stora Stenen. Dels att ta sig dit och sedan på plats. Skogen, lekplatsen, äventyrsbanan och naturligtvis Stenen… Vintertid åker man pulka, bob eller skrana. Ta dit ungarna och låt dom ge egna omdömen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.