Vännäspolitikerna

Fler än jag torde ha noterat hur politiker alltmer har tystnat. Annat var det inför valet. ”När politikerna tystnar” förväntar de sig kanske att få vara ifred för kritiska väljarröster.

En som inte gjort det är oppositionsrådet, Ulf Eriksson (C). Numera är det nästan bara genom honom som jag via bloggen kan få information om vad som händer på ett mera målande sätt än via de korrekta och tyvärr tråkiga kommunala protokollen.

Hur kommer det sig att andra politiker, som tidigare till och med direkt under pågående sammanträde gav minutfärsk information både i text och i bild, nu har blivit så tysta? Har dessa fått sina laptops och smarta telefoner konfiskerade av företrädare för majoriteten? Samma fråga gäller även för deras tillgång på dessa maskiner i bostaden. Några var också flitiga på att därifrån referera och lämna synpunkter såväl på beslut som gått i deras riktning som på beslut som gått dem emot. Men nu är det tysta.

Det kan väl ändå inte vara så illa, att tystnaden beror på att de helt enkelt gett upp. Kanske menar de att det ändå inte spelar någon roll vad de tycker, eftersom majoriteten totalt struntar i dem, efter den ju vet bäst i alla sammanhang?

Det svarar inte heller på frågor de får här (från mig) och ej heller bryr de sig om att kommentera eller komplettera Ulf Erikssons bild av vad som hänt men borde ha hänt på sammanträdet.

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Nä inte har då jag gett upp. Men man ska hinna allt. Det är mitt problem. Nån fråga från dej har jag inte heller mig veterligt obesvarad. Men du kanske menar från majoriteten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.