Återvinning i Vännäs

I Vännäs kommun finns det två ställen som utan kostnad hämtar möbler, husgeråd och allt annat som finns i ett hem och som ägaren är villig att skänka bort. Men efter ett föga imponerande bemötande från ett av dessa ställen, finns det för mig framgent bara ETT ställe att vända sig till.

På det ”dåliga” stället fick jag först beskedet att man därifrån redan vid avhämtandet av det som skänks, bara tar det som man bedömer vara säljbart. Samtidigt ville man veta vad det var för typ av varor man erbjöds hämta. Och detta för att beräkna tidsåtgång bl.a. för att hämta sakerna. Hur skulle jag kunna ange det, när jag inte visste vad som skulle duga och vad som var säljbart enligt deras bedömning?

En annan mycket negativ sak var att man inte kunde garantera, när man hade möjlighet att hämta sakerna. Ingen bor i huset och därför blev ett sådant besked mer eller mindre något som omöjliggjorde hela affären.

Så ringer jag ett par dagar senare och får då beskedet av en annan anställd att man hämtar vad som erbjuds bara ”det är helt och rent och fungerar” och att porslin är packat så att det tål en transport! Den medarbetaren tog också noggrant redan på, NÄR det passade för mig att hämtningen skulle ske.

Strax därefter ringer ytterligare en person från stället och förklarar hur omöjligt det var att komma utan att först veta vad man kunde hämta, d.v.s. vad som dög, förmodar jag. Men sedan han fått beskedet att vi inte längre är intresserade av hans företag, lovar han komma samma dag och se vad som vi hade att erbjuda och sedan nästa dag komma och hämta det.

Ingen kom den dagen och ingen kom nästa dag heller. Ingen ringde heller för att förklara vad löftesbrottet berodde på!

Så kontaktade vi det andra stället och blev där bemötta på ett helt annat, och mera kundvänligt sätt. Därifrån kom man samma dag och på den tid man lovat. Det man inte kunde vid detta tillfälle på grund av utrymmesbrist kommer de att hämta senare. Man tog också allt som vi hade bedömt vara säljbart.

De som möjligen vill veta, vilka de båda ställena är, kan ta kontakt med mig.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.