SAS flygpriser

sas

Om någon upplevt mig galnare än vanligt, vill jag berätta att det är SAS flygpriser som bidragit till det. Om dessutom någon vill dela min besvikelse över det gratisflyg som inte blir av, berättar jag om det också i det här inlägget.

I år sker vår USA-resa i augusti. Häromdagen var det dags att boka den och då använda de Eurobonuspoäng som krävdes för att få var sin gratisresa. Då visade det sig att det inte fanns några lediga platser under hela augusti förutom en med mellanlandning i München förenat men en extra kostnad på några tusenlappar. Ganska frustrerade beslöt vi oss då för att spara våra poäng och betala resan kontant.

Den 23 februari kostade en tur och returbiljett Umeå-Chicago 36 960:-!! Vi beslut oss då för att avvakta eller eventuellt välja ett annat flygbolag. Redan den 24 februari hade priset sjunkit till 14 786!

Den 1 mars på förmiddagen var priset 16 086 kronor, vilket även det var en bra bit högre än vad vi är vana vid. På eftermiddagen samma dag hade priset sjunkit till 10 080 kronor och var då lägre än någonsin tidigare under de år vi flugit till Chicago!

När jag så ringer SAS, smått irriterad över deras märkliga och för mig obegripliga prissättning, får jag veta att det nu pågick en priskampanj just till USA och detta var förklaringen till den stora prisskillnaden med förmiddag och eftermiddag.

Om vi hade varit rikare än vi är :-), skulle vi ha bokat resan den 23 februari eller åtminstone den 1 mars och då gjort en riktigt dålig affär. Vi får båda då och då e-brev från SAS, där man erbjuder lågpriser till olika destinationer. Något sådant om kampanjen för flyg till USA, fick vi dock inte. Dåligt SAS, mycket dåligt t.o.m.

Nu är flyget bokat men jag såg då att det tillkom 2×300 kronor i ”serviceavgift”, vad nu det är för något i detta fall.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.