Edward Riedl v. VK

För första gången kan jag på en helsida i VK läsa hur en riksdagsman totalt sågar tidningen ifråga. Riksdagsmannen  Edward Riedl  (M) menar att VK är helt fel ute, när det gäller artikelserien om frimurarna. VK påstås antyda något som inte stämmer och är helt ogrundat.

ER framhåller huvudsakligen två omständigheter i sitt debattinlägg. Han hävdar att frimurarna inte alls är en särskilt ”hemlig” sammanslutning. Medlemslistan finns t.ex. att läsa på biblioteket. Han betonar också att några politiska frågor inte alls diskuteras, när ”bröderna” träffas. Dessutom tar han en del av utrymmet för att beskriva allt det berömvärda han som politiker jobbar med, litet utanför frimurardebatten kan man tycka.

Jag vet inte om VK påstått något särskilt utan bara återgivit fakta från olika håll – utom från den hemliga rörelsen förstås. En sak som påpekats är hur illa medlemskap i frimurarna stämmer med vad som normalt menas med demokrati. Inte ett ord om detta kan jag hitta i ER:s debattinlägg. Däremot finns där exempel på motsatsen

ER skriver att han och hans ”kollegor i moderaterna” inte avser att ge några flera svar… .Vad han menar med sina ”kollegor”, är svårt att veta. Jag väljer att uppfatta det som hans ”partivänner”. Inte är det väl särskilt demokratiskt att lägga munkavle på alla som röstat moderat. Han vet ju inte ens vilka det är.

Jag nödgas dra följande slutsatser efter att ha läst ER:s debattinlaga. Att många av de frågor, där ”VK är helt fel ute” är så sjuka, sanna och anmärkningsvärda, att de är för svåra för ER att bemöta.

Artikelserien väcker även frågan om det otidsenliga att utesluta kvinnor i gemenskapen. Inte heller om detta har ER något att säga. Att särbehandla kvinnor på detta sätt är inte heller särskilt demokratiskt.

 

4 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Bra skrivet av dig och av VK. Moderaterna försöker dölja det svinaktiga de håller på med i de hemliga odemokratiska sällskapen. Vi lever på 2000 talet. Moderaterna är kvar i medeltiden! De är avklädda och avslöjade. I nästa val bör var och en ställa frågan till politiker: Är ni medlemmar i odemokratiska sällskap? Och välja bort alla dessa!

 2. lf

  Edward Riedel är en politiker som jobbar för Västerbotten 24 timmar om dygnet, året om.Jag vet inte om han har gjort ett sånt stort avtryck på Västerbottningar.
  Att han dessutom kunnat engagera sig i en hemlig orden där bara vissa utvalda får plats ,är närmast obegripligt.Han kanske jobbar i sömnen.
  Edvard Riedel är en politiker som inte är förankrad i verkligheten.
  Han var en storbloggare tidigare med synpunkter på det mesta.Han fick enorm kritik av allmänheten.
  Hans blogg har tystnat sen november 2015.

 3. lf

  När tror du Lennart Holmlund uttalar sig?
  ’Han som har synpunkter på det mesta-Han bloggar om det mesta som vanliga medborgare redan vet.
  Men när uttalar han sig om frimurarna? En sekt som han måste ha kommit i närheten av.

 4. Mia K

  Hej Karl-Gustav! Jättebra att detta granskas och också andra partier är involverade i frimurarna, vilket naturligtvis påverkar den förda politiken i Västerbotten. Vad jag vet är det väl bara ett parti som valt att utesluta medlemmar från frimurarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.