Våra pengar och bankerna

Bankomat

 

Vännäs enda bankomat visar sig vara ur funktion även i dag. Den var det också på fredag och i går lördag. Detta ger anledning till följande inlägg (Har nu fått veta, att den var ur funktion även på torsdag).

Det är illa nog att bankerna inte längre hanterar kontanter. Än värre blir det, när bankomaten utanför inte heller gör det. Det finns fortfarande ett behov av kontanter. Detta visar ju bl.a. Riksbanken genom att trycka och ge ut nya sedlar.

Jag för min egen del har kort så det räcker och är därför inte särskilt beroende av kontanter. Alla har det inte och behöver därför kontanter i handen. Detta gäller bl.a. min handikappade huvudman, för vilken jag är förvaltare. I fredags anmälde  personalen att hens kontantkassa behövde fyllas på. I dag försökte jag för tredje gången att tillmötesgå detta önskemål, utan att lyckas eftersom bankomaten är ur funktion. Illa, mycket illa tycker jag.

Nu är det visserligen inte banken som äger och har ansvar för bankomaten. Dock är det ju banken som har våra pengar i säkert förvar och som därför borde ha större ansvar för att vi kommer åt dem, även tider då den kontantlösa banken är stängd.

Så här förtroendegivande låter det på Bankomat AB:s hemsida:

Om Bankomat AB

Bankomat AB är ledande inom kontantautomater i Sverige och våra välkända blå automater finns på fler än 500 orter. Vi samarbetar med kortutgivare inom EES, antingen som kunder till oss eller via olika kortnätverk. Via våra automater erbjuder vi främst uttag av kontanter men även insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN. Allt beroende på vilka tjänster kortutgivaren valt att erbjuda sina kunder. Trygghet, tillgänglighet och kvalitet är viktigt för oss. Vi är säkerhetscertifierade (PCI DSS) och våra automater är anpassade för personer med olika funktionshinder.

”Trygghet, tillgänglighet och kvalitet” är viktiga för dem. Den utfästelsen ger jag inte mycket för, när jag tänker på den bankomat som är ur funktion för tredje dagen nu.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.