Önskelistan på nätet

Det finns en hel goda ideér här i Michigan, som borde tas över till Sveriges – om det nu inte redan är gjort förstås.

Ett brudpar t.ex. kan inför sitt bröllop registrera sig hos någon av de stora butikskedjorna och digitalt lägga ut sin önskelistan inför brölloppet. Inbjudna vänner och bekanta ges sedan kännedom om detta och kan då bege sig till butiken ifråga och köpa en present, som de då vet att brudparet vill ha. Hemma har de då redan gått igenom listan och bestämt sig för vad de vill köpa.

Det fina i detta är att sedan en sak är köpt från listan, markeras den som såld. Ingen risk längre att ett brudpar får fler än EN brödrost, eller fler än en av något annat. Eller årmintone mindre risk – alla har ju inte dator och internet.

I går valde vi presenter till min frus sons bröllop i lugn och ro hemma och åkte sedan in till Kalamazoo (Bed, Bath & Beond”) och köpte presenterna.

Ett minus i sammanhanget är kanske att brudparet själva i förväg kan logga in på sidan och se vad de kommer att få, men inte från VEM förstås.

2 kommentarer

 1. Dage Åberg

  Det du uppenbarligen inte känner till att det här förekommer i Sverige sedan många år.
  På NK i Stockholm tex lämnade unga giftas-aspiranter sina önskelistor. Varuhuset prickade av efter hand.
  Det är en motbjudande hantering och jag har vägrat att delta.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag bor inte i Stockholm och känner därför inte till det du berättar. Vad är det för motbjudande med detta, som får dig att vägra delta, förresten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.