Flytta nattillsynen till dagtid!

Upprördheten är nu stor i Vännäs över de förslag som lagts om nedskärningar i nästa års budget. Ingen torde gilla förslagen bland politikerna.

I dagens VK söker jag efter förslag på andra besparingar från den upprörda minoriteten. Ett förslag, ett märkligt sådant, lades tydligen i vård- och omsorgsnämnden. Det omnämns kortfattat i VK:s notislånga artikel på sidan 18.

Man vill ha mer verksamhet på dagen än på natten och därmed spara ca 700 000 kronor. Logiskt i ett avseende eftersom bemanning nattetid är dyrare än den på dagtid.

Problemet med förslaget torde dock vara hur man skall minska på nattbemanningen. Det behov som föranleder den, d.v.s. nattillsyn m.m. som krävs under natten, måste ju i så fall flyttas till dagtid. Hur nu det skall gå till.

Här finns skäl att ifrågasätta minoritetsförslaget, som ju så lätt kan uppfattas som ett rent skämt. Eller är det Monica G Engströms knapphändiga beskrivning av förslaget som skall ifrågasättas? Jag både tror och hoppas att det är det sistnämnda alternativet som gäller.

En kommentar

  1. Sonja Eriksson

    De säger att de vill flytta bemanning till dagtid men i deras förslag ang vart pengarna ska gå finns inget om det. Istället vill de behålla hälsocoachen och ingen besparing på familjecenter samt lägga ut personlig assistans på entreprenad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.