Förtroendekris

lögner

 

 

”Förtroendekris” är kanske att ta i, men nära är det ändå. Jag tänker på vännäspolitikers beskrivning av ”verkligheten” in för nästa åts budget.

Tills vidare fortsätter jag att ha grundprincipen att lita på vad politiker säger och skriver. Till stora delar gäller den principen såväl majoriteten som oppositionen. Det betyder förstås inte, att jag alltid litar på deras omdömen om vad som bör göras för kommunens bästa.

Vad jag menar är att jag även fortsättningsvis vill lita på de faktauppgifter de lämnar. Nu känns det dock som om det kommer att bli svårt. I budgetfrågan har diametralt olika uppgifter lämnats. Båda kan naturligtvis inte spegla verkligheten.

Alliansen, d.v.s. oppositionen, påstår att majoriteten vill minska kostnaden för hemtjänsten. Det fick många, även mig, att undra med tanke på TV-serien om ”Sveriges bästa hemtjänst”. Vill verkligen inte majoriteten att den skall förbli det, Sveriges bästa alltså?

Nu säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Sonja Eriksson (S), att man i stället tillskjuter hela 1 655 000 kronor till just hemtjänsten! Så står det i VK i dag, inte särskilt stort uppslaget, men ändå.

Hur skall vi som väljare i Vännäs kommun kunna leva vidare med bibehållet förtroende för våra politiker efter detta? Det blir definitivt svårt och det även om endera sidan tar tillbaka sin uppgift och skyller på något i stil med missförstånd eller annat. Båda sidorna kan ju inte ha rätt.

Vilken uppgift jag tror på, behöver jag knappast tala om. Att alliansens väljare tror på den andra uppgiften torde väl även det stå klart.

Vad vi nu alla väntar på är ett gemensamt besked från de båda blocken om vad som egentligen gäller.

En kommentar

  1. Sonja Eriksson

    Jag föreslår att man läser protokollet från nämndens sammanträde när det är justerat och lagt ut på hemsidan. Där står det att första förslaget skulle ge hemtjänsten 2 miljoner men efter det ytterligare sparbeting som vi fick på 2,2 miljoner så minskade vi det med 445 tusen så tillskottet blev 1,655 miljoner. Resultatet blev alltså en ökning av budgeten för 2017 jämfört med 2016. Att vi ändrade förslaget kan man knappast se som en besparing då de aldrig haft de föreslagna pengarna. Det är ju först när beslut är tagit som man kan se om det blivit + eller -.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.