Biblioteket kvar – vad i stället?

Berörda av ett eventuellt beslut att lägga ner biblioteket i Vännäsby protesterar på olika sätt. Det är inte svårt att stödja dem som protesterar även om jag tycker att något fattas i protesterande.

Också jag tycker att biblioteket borde få vara kvar. Det gör jag även om jag inte tillhör dess mest frekventa besökare, snarare motsatsen. Jag gör det baserat på alla de argument som framförts från de protesterande.

Men som sagt, det är något som jag tycker fattas. Alla borde förstå, utom möjligen de allra yngsta skolelever som också protesterar, att något måste göras för att få kommande budget att gå ihop. Alla de som vill ha biblioteket kvar borde egentligen försöka presentera andra indragningsalternativ, om inte annat så för att visa att de har förstått vad det hela går ut på. Om de försöker göra det, skulle de dessutom samtidigt inse vilka problem den ansvariga majoriteten står inför.

Vadhelst majoriteten än föreslår skall dras in, så kommer nya protesterande grupper att mobilisera sig och förklara, vilka svåra konsekvenser det skulle få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.