Prutning i hemtjänsten?

Jag har här skrivit om det märkliga i att oppositionen i Vännäs kan påstå att majoriteten dragit ned budgeten för hemtjänsten, när majoriteten påstår det motsatta. Någon förklaring till detta från oppositionshåll har jag inte kunnat finna.

Vård- och omsorgsnämndens ordförande, Sonja Eriksson, har däremot gett sin förklaring till hur påståendet om neddragning kan ha uppstått. Nedan vill jag med ett exempel visa hur jag har förstått hennes förklaring. Rätta mig om jag har fel.

Inför den närstående julen har pappa och mamma enats om att i år satsa 10 000 kronor på julklappsinköp, men när julen närmar sig, dyker några oväntade kostnader upp. Man måste därför minska budgeten för julklappar till 8 000. Förra julen satsades 6 000 kronor, d.v.s. 2 000 mindre än i år.

Av någon outgrundlig (och otänkbar) anledning blev detta känt för dem som ingick i kretsen av julklappsmottagare. Dessa hävdade då att pappa och mamma hade dragit ner på julklappskontot. Pappa och mamma framhöll däremot med emfas, att de ju hade ÖKAT kontot för julklappar med hela 2 000 kronor.

Som jag nu har förstått det hela, är det samma tankemodell som fått oppositionen att uppfatta en neddragning, när det i stället är frågan om en utökning vid jämförelse med innevarande års budgetsiffror.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.