Hemtjänsten i Vännäs

Hemtjänsten i Vännäs uppmärksammades i TV och har nu för många epitetet ”Sveriges bästa”. Uppgiften från oppositionen, att den politiska majoriteten föreslagit minskat anslag till just hemtjänsten blev därför minst sagt svårförståeligt. Vid det här laget vet alla (?), att det tvärt om handlar om ökat anslag till just hemtjänsten.

Påståendet om neddragning kom från den borgerliga minoriteten. En rättelse kom sedan ganska snabbt från vård-och omsorgsnämndens ordförande Sonja Eriksson (S). Den ende från oppositionen, som i ett oklart blogginlägg haft något att säga i frågan efter de klara beskeden från Sonja Eriksson är Hans-Inge Smetana (KD).

Jag förstår fullt hur genant det måste vara för de mera tongivande företrädarna från oppositionen att medge att de faktiskt spritt en oriktig uppgift till sina väljare och även oss andra. Trots detta tycker jag att det borde vara på sin plats att ta tillbaks det felaktiga beskedet och kanske rent av be om ursäkt. Sannolikt skulle det ge fler politiska poäng än vad ”bluffen” om hemtjänstkontot hade förväntats ge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.