VK backar

Vk tycks nu backa från det som hela tiden legat bakom dess kritiska granskning av samhällsbyggnadskontoret oacceptabla hanterande av sina pengamedel.

På annat sätt kan man inte tolka (kan JAG inte tolka) chefredaktören, Ingvar Näslunds ord på sidan 2 i dagens VK. Han prisar nämligen nu Margareta Alfredssons öppenhet. Hon ”ställde nämligen upp, var öppen och förklarade sina beslut”, och det tycker Näslund tydligen var fint gjort av henne. Att hennes ”förklaringar” bara gjorde saken bara värre, bortser Näslund helt ifrån.

Vad än värre är, är att Näslund nu t.o.m. önskar att Alfredssons agerande skall inspirera fler! Skall man verkligen ta hans ord på fullt allvar, eller skall det tas som en slags satirisk kommentar till det hela?

VK:s inställning till sitt eget grävande har nu gjort att tidningens besked blir otydliga och sprider förvirring.

Ok, jag tror mig veta att tidningar ju inte skall ta ställning utan bara redovisa fakta och nu har man gjort det. Alfredssons agerande förtjänar respekt och bör tjäna som inspiration för andra chefer. Ställa upp på intervjuer är bra och vad man säger där spelar ingen roll, bara man ställer upp och sprider ljus över ett händelseförlopp.

GOD JUL!

4 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …kristallklart som vanligt. 75 år är ingen ålder för en ”hårding” så nu får du kavla upp skjortärmarna och ge dig i kast med politiken, gärna inom landstinget för där behövs sådana som du. Som du säkert vet är USA inget att hurra för längre…

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Hans anatomiska brister saknar jag kunskap om. Däremot har jag en viss kännedom om hur oförskämd han vara. När jag för några år sedan framför konstruktiv kritik på bloggen, ville han inte alls lyssna på den utan uppmanade mig i stället att sluta blogga, om jag inte gillade bloggen. Det glömmer jag aldrig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.