”… rent ut sagt åt helvete”

Riksdagsman Edward Riedl (M) är arg och tycker att det är ”rent ut sagt åt helvete” att kommunalrådet från Skellefteå i Västerbottensnytt fick berätta om ett löfte från regeringen om pengar till Botniabanan. Han är arg bl.a. därför att inte Riedl själv gavs möjlighet att kommentera inslaget.

Jag har läst om detta i Moderaternas egen nyhetskanal, Nyheter i Västerbotten och kunnat konstatera att den nyhetssidan nog borde låta en utbildad journalist ta hand om skrivandet. Vad sägs t.ex. om detta stycke, som Anton Bergström är ansvarig för?

Nyheter i Västerbotten ringde upp Västerbottensnytt och gav ansvarig utgivare, Anders Bäckström, möjlighet att kommentera Edward Riedl:s kritik. Anders Bäckström menar att så inte är fallet då en opolitisk infrastrukturstrateg fick kommentera reportaget på Västerbottensnytts hemsida. Dessutom menade han att inslaget ska ses som en del av en större publicering.

Man kan förstås gissa, vad han menar med ”att så inte är fallet”, men nog borde det väl ha uttrycks på ett tydligare sätt?

En kommentar

  1. Sixten Jonsson

    Det måste jag hålla med om att det var en överreaktion från Ridl .Det är ju välkänt för alla att Västerbottensnytt kallas vänsternytt i folkmun och är ju egentligen ett underhållningsprogram i propaganda.Dom eldröda journalisterna har ju portat sig själv inom privat sektor så det enda som visas i rutan är från kommun och landsting .De positiva nyheterna tar vänstern och om något negativt framkommit brukar oppositionen intervjuas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.