Besvikna ”LSS-föräldrar” i Vännäs

För en stund sedan avslutades ett möte med föräldrarepresentanter och gode män inför förslaget till vård- och omsorgsnämndens sammanträde om privatisering av personlig assistens i kommunen.

Utöver en diskussion om vilka konsekvenser detta skulle få för de som i dag har personlig assistens genom kommunen utkristalliserades sig följande två punkter:

För det första uttalas starkt missnöje över att kommunen inte har diskuterat ärendet i förväg med berörda föräldrar och gode män. Detta är särskilt anmärkningsvärt, då föräldrarna för hela 12 år sedan valde kommunen som utförare av den personliga assistensen. Ett slags muntligt avtalsförhållande har gällt under dessa år, något som kommunen anser sig ensidigt kunna bryta.

För det andra anser gruppen det vara ytterst olämpligt för den svaga grupp det gäller att mista den personal, som de vant sig vid och nu fungerar så bra tillsammans med. Byte av personal menar man kommer i att bli aktuellt i stor omfattning, eftersom så många redan bestämt sig för att inte lämna sina trygga kommunala anställningar och gå över till den privata utföraren.

Ärendet tas upp i vård- och omsorgsnämnden i morgon tisdag.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.