USA-moderaterna

För en tid sedan pekade jag på den största likheten mellan USA:s republikaner, ”USA-moderaterna” alltså, och de svenska moderaterna.

Från olika håll fick jag förstås mothugg och en påminnelse om mina bristande kunskaper om amerikansk politik. Jag hade fel, menade man.

Den mest framträdande likheten enligt min mening var och är de båda partiernas förkärlek för skattesänkningar och tron på att de löser ”allt” – alltså inte bara de besuttnas lust att bli ännu mera besuttna.

Vad Trump lovat, men som mycket annat ännu inte förmått göra, känner alla till. Moderaternas löfte om att sänka skatterna med 22 miljarder nästa år, visar på en fortsatt tro på värdet av skattesänkningar. Att man därigenom minskar underlaget för en fortsatt välfärd förefaller man fortfarande inte ha fattat.

2 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    K-G, om du inte redan gjort det rekommenderar jag dig att lyssna på Ekots lördagsintervju som gick av stapeln lördagen den tredje mars. Ekot intervjuade partisekreteraren för Socialdemokraterna. Intervjun är en av de bästa som gjorts i Sverige av en politiker. Mycket av intervjun handlade just om skatters väl och ve för AB Sverige.

  2. SixtenJonsson

    Det skall ställas mot de 140 miljarder i skattehöjningar som nuvarande regering åstadkommit hittills under mandatperioden. Hoppas oppositionenI riksdagen Stoppar liggande förslag. Med dagens högkonjunktur torde skattetillväxten ändå överstiga 5%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.