Amerika ÄR stort

timezonelarge

I morgon flyger vi till Phoenix, Arizona. Ingen direkt nyhet för någon, men när jag studerar kartan, flygtiden m.m. inser jag verkligen hur stort Amerika är.

Bilden visar bl.a. tidszonerna. Jag visar bilden bl.a. därför att jag vill ge fler svenskar en bild av storleken på Amerika. I Sverige brukar vi ju ibland göra oss lustiga över amerikanernas dåliga kunskaper i geografi. Häromdagen mötte jag t.ex. en man som skulle ange namnet på Sveriges huvudstad och försökte först med Köpenhamn men ändrade sig sedan till Prag! Jag tog upp saken vid ett tillfälle med vänner här, de dåliga kunskaperna i geografi alltså, men möttes då av ljudliga protester.

Att köra bil till Phoenix härifrån är otänkbart av olika skäl. Sträckan är ca 320 mil och skulle kräva minst två övernattningar. Vi flyger i stället och gör det av olika skäl från Detroit. Flygtiden blir något över fyra timmar. Vi passerar två tidszoner och landar i den tredje. Vi är då 9 timmar efter Sverige i tid. Kl 06.00 på morgonen i Sverige är då alltså 21.00 i Sverige dagen innan. Tänk på det alla (!) ni som har för avsikt ringa till oss!

Arizona är litet extra intressant, efter den staten har en lång gräns emot Mexico i söder. Där finns redan ett skydd mot illegala invandrare, som dock skall förstärkas och förlängas, om man skall lita Trumps besked – och det skall man förstås inte göra. Jag skulle väldigt gärna vilja göra en bilresa till den mexikanska gränsen, men tror inte att jag får något sällskap på den utflykten, som därför inte kommer att bli av.

Phoenix ligger i stort sett i ett ökenområde med en värme som man förväntar sig i ett sådant område. Enligt besked hemifrån riskerar man t.o.m. frost i hela Norrland kommande natt. Vi kommer att en dagstemperatur kring +40 C och en molnfri himmel under våra fyra dagar där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.