Dra in äldres körkort!

Två allvarliga olyckor under en vecka har hänt med en äldre förare vid ratten. Nu vill Transportstyrelsen att reglerna kring äldre bilförare och deras körkort måste skärpas, d.v.s. att fler av oss äldre borde få våra körkort indragna.

Det är läkarnas ovilja att rapportera olämpliga körkortsinnehavare, som kritiken främst gäller. Man menar att läkarna inte alltid rapporterar även om de borde.

Jag undrar nu stillsamt hur många allvarliga bilolyckor som inträffar på våra vägar, där alkohol varit inblandad. Förmodligen betydligt fler än de där mer eller mindre lämpliga äldre suttit vid ratten. Borde man inte i stället öka kraven på dem, ung eller gammal, som kör bil med alkohol i kroppen genom att ifrågasätta deras framtida körkortsinnehav?

 

En kommentar

  1. Daniel Wirth

    En lämplig åtgärder för att få bort olämpliga bilförare i trafiken kan vara att inför ett körprov varje gång körkortet ska förnyas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.