Illa anpassade pensionsregler

De som fått nog av min summariska beskrivning av delar i USA:s pensionssystem, bör sluta läsa här. Här kommer nämligen mer i samma ämne.

Nu har jag hittat ytterligare ett par saker som för mig framstår som litet märkliga. Ersättningsmässigt förefaller det som om jag är viktigare i sammanhanget än den som går i pension den 1 juni i år, min fru alltså. Den första utbetalningen till henne görs först i juli. I juni får hon ingen pension från USA, när det gäller hennes allmänpension. Så är tydligen de bestämmelser, som självklart måste accepteras.

Man skulle alltså kunna göra en jämförelse med våra sjukersättningsregler. Första dagen, karensdagen, får man som bekant ingen ersättning alls. Juni blir alltså en ”karensmånad” utan ersättning.

Det verkligt märkliga är de regler som gäller för min del eller mina s.k. spouse benefits. Eller vad sägs om detta? Peggys pension är aningen reducerad, eftersom hon tar ut den några månader innan hon nått pensioneringsåldern. Men underlaget för min makeförmån utgörs av det belopp som hon skulle ha fått om hon väntat tills hon uppnått pensioneringsåldern!!

Som jag nyss nämnt, får hon ingen pension för juni, men JAG kommer att retroaktivt att få mina spouse benefits fr.o.m. juni!

Jag har ingen anledning att klaga för min del över de regler som gäller. Peggy inser, förståndig som hon är, att hon bara har acceptera de regler som gäller och förstås glädjas över att de är så positiva för min del.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.