Namnen på valsedlarna

Hur skall man egentligen tolka namnen på de olika partiernas valsedlar? Hur mycket säger dessa namn om partiets väljare?

Om valsedelen innehåller många offentligt anställda, betyder det att partiet består huvudsakligen av sådana, eftersom partiet arbetar just för dessa?

Om valsedeln upptar många troende människor, gör partiet ifråga också det och är det parti som arbetar för de kristliga värdena i samhället?

Om valsedeln uppvisar namn på många företagare, är det då ett företagarparti, som huvudsakligen arbetar för att göra livet lättare för företagare?

Om valsedeln innehåller många namn på låginkomsttagare, säger det då någonting om förekomsten av låginkomsttagare i det partiet, eller vad partiet vill göra just för den gruppen?

Jag tror, att vi är många som försöker ”tolka” personerna på valsedlarna och tro att de skulle leda oss att välja ”rätt” parti. Själv försöker jag i stället att skapa mig en upfattning vad partiet står för, även om det långt ifrån altid är så lätt, och sedan rösta därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.