Dilemma inför valet

Jag står inför ett dilemma av det mindre och enklare slaget, när jag nu den 9:e september skall lämna min röst. Vem/vad sjutton skall jag egentligen rösta på? Det vet jag sedan många år tillbaka, men…

Olika företrädare för de olika partierna har fått en alldeles för stor betydelse för sina partier, tycker jag. Är det dem man skall rösta på eller är det deras partiers politik, som skall vara avgörande för hur man röstar? Såklart är det partiernas politik som gäller.

Mitt dilemma är att många av dessa partiföreträdare genom sitt sätt att uppträda och sitt sätt att framhålla sina partiers hjärtefrågor utövar en stark dragningskraft även på mig, den åldrade gråsossen. Andra i deras partier pratar och framhåller saker på ett sätt som tvärtom stöter bort mig. Och ändå företräder de samma parti!

Många av de främsta företrädarna för sina partier är i mina ögon mycket sympatiska och öppna för en annan syn på vissa frågor än vad som jag fått för att partiet står för. En del av dem har en motsatt inverkan på mig och de har jag t.o.m. svårt att ens lyssna på.

Nu har jag svårt att få fram det jag vill säga märker jag själv. Jag tror att många röstar på den ledande personen i ett parti och inte på partiets politik. Särskilt svårt är det dessutom nu att riktigt förstå, VAD det är som är partiets politik, när alla partier tycks apa efter varandra och i varje sakfråga bara bjuder över varandra. Det gäller också partier som ligger farligt nära att bli utan plats i riksdagen.

Som sagt, ett mindre dilemma är det för mig, som dock inte tvekar när det gäller att välja parti.

 

 

 

4 kommentarer

 1. leif Fransson

  Roligt att du tar fram saker som nog flera än du går och tänker på.Men detta är demokratins dilemma.Att ett parti skulle gå ut och säga att vi måste spara och dra ned på många områden,det partiet får inte många röster.Detta är demokratins dilemma
  Roligt att du är med i debatten på ditt sympatiska sätt.

  En som funderar

 2. Ville-Valle

  …det enda dagens politiker tänker på är att höja sina egna arvoden, att roffa åt sig så mycket som möjligt av skattepengarna. Och det verkar gälla politiker i alla partier. Själv kommer jag att rösta på Robert Lind i Kramfors, ni vet han som alltid har funnits och som säljer impregnerade trädgårdsmöbler…

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Där håller jag inte alls med dig, att de bara skulle tänka på att fylla sina egna plånböcker alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.