Stympade VK-nyheter

Hur kommer det sig, att VK skriver om intressanta nyheter, men väljer att hemlighålla en för mig och fler viktig uppgift?

I dagens tidning beskriver man det oförsvarbara i att Umeå kommun hyr in hemlösa i förråd i ett vandrarhem som byggts utan bygglov, som kommunen vet är ett svartbygge? Dessutom uppfyller boendet inte mycket lågt satta krav på boende för människor. Men varför skyddar man ägaren till boendet utan riktar all kritik mot kommunen?

I samma VK läser jag om ett äldreboende i Umeå, där en boende gavs annan antibiotika än den som läkaren hade ordinerat. Varför får vi inte veta vilket äldreboende som åsyftas? Var det f.ö. ett ”äldreboende”, när VK:s reporter på två ställen i den korta notisen kallar den boende för ”patient”? Patient är man faktiskt bara på sjukhus och inte på kommunens äldreboenden.

Ytterligare en kort notis i dagens VK… I den berättar VK att en boende i ett LSS-boende i en ort i inlandet blev utan hjälp, eftersom den boendes trygghetslarm inte fungerade som det borde. Varför får vi inte heller i detta ärende veta var och på vilket LSS-boende det hela hände? Inlandet är stort och där finns flera orter med LSS-boende. Var börjar f.ö. ”inlandet” enligt VK:s sätt att se?

Nästan varje dag läser man i VK något som är intressant och vill veta, var händelsen inträffat och inte bara att den har inträffat. Men det behåller VK ofta för sig själv? Varför?

Att samma sak förekommer på webben beror ju bara på att tidningar vill ha många ”klick” att redovisa när man vill sälja reklam. Men som sagt, varför också i VK:s papperstidning?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.