Tekniskt fel i bloggen!!

Upptäckte nyss av en ren tillfällighet att JAG kan redigera kommentarer som jag fått från andra på mina inlägg!

Vad skulle inte det kunna leda till för tokigheter, om den möjligheten utnyttjades av den som gjort ett blogginlägg men inte tycker om kommentarer som det fått?

Personligen skulle jag dock aldrig kunna tänka mig att ändra i en kommentar som jag fått. Däremot kommer jag att följa frågan för att se hur länge möjligheten att göra det kommer att kvarstå.

4 kommentarer

 1. beatworld

  Hej! För kännedom: möjligheten att redigera kommentarer som andra har skrivit till blogginnehavaren är inte ett tekniskt fel utan en funktion som funnits under åren jag skrivit blogg på VK.

  Eftersom blogginnehavaren ansvarar för allt som publiceras på ens egen blogg (som ansvarig utgivare) har VK också valt att ge denne möjligheten att redigera kommentarerna som du nämner. Hade VK inte gjort det hade blogginnehavaren tvingats välja mellan att antingen publicera en kommentar i sin helhet eller välja att publicera delar av kommentaren. Det i sig blir problematiskt då blogginnehavaren godtyckligt kan ändra i kommentarerna som inkommer och det leder in på nästa problem.

  Någonstans tror jag att VK gjort den avvägningen och landat i att det är viktigare att blogginnehavaren möjligheten att redigera kommentarerna då denne ansvarar för vad som publiceras än inte ge densamme möjligheten till det men ändå ålägga denne ansvaret för det som publiceras på bloggen. Det är min gissning.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Nu känner jag dummare än vanligt, som inte sett detta tidigare. Jag behöver ju inte släppa ut kommentarer som jag anser strider mot lag eller förordning eller bara är för kränkande gentemot någon. Jag tycket också, att det är fullt tillräckligt att ha den möjligheten i min egenskap av ansvarig utgivare.

   Som sagt, jag skulle aldrig ge mig på att ändra i en kommentar som jag fått. Jag släpper f.ö. fram alla kommentarer som jag får.

   • beatworld

    Finns inget att känna sig dum över!

    Jag förstår din tanke, jag tänkte den också när jag fick min första kommentar och därmed upptäckte att jag kunde redigera den. Det kändes fel. Samtidigt förstår jag tanken bakom. Och samtidigt håller jag med dig om att möjligheten finns att inte släppa fram kommentaren över huvudtaget.

    Det är inte lätt det där : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.