”Förfalskade” kommentarer

Än har jag inte kommit över den nya insikten, att jag inte kan lita på de kommentarer som blogginläggen får. Och förstås inte heller att jag hela tiden varit ovetande om inläggens författare möjlighet att själv ändra kommentarernas lydelse.

Nog är väl detta ändå något som VK borde ändra? Inläggens författare ses som ansvariga utgivare och är även ansvariga för inläggens kommentarer. Inläggsförfattarna kan alltså ställas till ansvar om hen låter publicera kommentarer som inte håller måttet i juridisk mening. Så skall det naturligtvis vara.

Men att förhindra att så skulle ske genom att med egna ord omformulera kommentaren, innebär ju samtidigt att vi som läser kommentarerna inte kan lita på dess äkthet. Många ord behöver ju inte ändras för att kommentaren blir någon helt annan än vad som kommentatorn avsåg!

Varför räcker det inte att jag som inläggsförfattare är den som noggrant läser kommentaren och sedan avgör om den av olika anledningar inte skall publiceras? Att ändra i kommentaren och sedan publicera den, är enligt min mening ett rent bedrägligt förfarande.

En kommentar

  1. thedoctor

    Hej Karl-Gustav!

    Håller helt med dig. Lade märke till den märkliga möjligheten häromdagen när jag fick en kommentar. Inte tänkt på förut.

    En annan funktion VK borde införa är att man kan stänga av kommenteringen helt och hållet om man vill. Jag menar, de gör det ju själva på artiklar ibland. Dessutom, om jag skriver en insändare till VK och får den publicerad så kan inte jag själv ens läsa kommentarerna på min egen insändare om jag inte prenumererar. Jag förstår att jag inte kan kommentera men inte ens läsa.

    Med vänliga hälsningar, Patrik Hockum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.