Mer om osäkra kommentarer

Jag fortsätter om detta med möjligheten att ändra en kommentar från någon, innan jag publicerar den.

Det är ju faktiskt t.o.m. så, att jag skulle ändra den i sin helhet, d.v.s skriva den helt själv men få den att framstå som om den skrivits av den ursprunglige kommentatorn!

Nu leker jag med tanken, hur det skulle uppfattas om jag i dessa dagar när så många inlägg har med det kommande valet att göra, ändrade en politisk kommentar, som att den fick en helt motsatt mening? En partiföreträdare som i en kommentar hävdar att det jag beskyller hens parti för och som sedan får läsa i kommentaren – som jag ändrat – att min beskyllning är helt riktig?

Gör jag då något olagligt? Skulle jag därmed eventuellt bli utestängd från VK:s blogg eller rent av polisanmäld. Vad skulle i så fall brottsrubriceringen vara? Är kommentaren en slags urkund och jag skulle då bli en ”urkundsförfalskare”? Naturligtvis inte, men vore det olagligt?

Dock inser jag att mina spekulationer i frågan riskerar göra kommentarer till det jag skriver ännu mera sällsynta. Än en gång – jag skulle aldrig ens kunna tänka mig att ändra en kommentar, innan jag publicerar den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.