Mamma, Vasaskeppet och Ms Tosterö

Här kommer en kort berättelse om hur min tidningsläsande mamma överraskade Rex-rederiet AB med sitt telefonsamtal till dem.

I det föregående inlägget berättade jag om Ms Tosterös grundstötning, som skedde vid Tröskel i Stockholms skärgård. Händelsen är förenad med en annan mera lustig händelse, där mamma Lotten var huvudpersonen.

Orolig över sin son ringde hon rederiet, dit Ms Tosterö hörde. Hon torde nog inte ha frågat hur det stod till med Kalle, även om det var anledningen till samtalet. På sin fråga om grundstötningen blev det direkta svaret

– Men hur i alla sin dar kan ni känna till detta?

Rederiet hade förstås all anledning att inte offentliggöra vad som hänt och framförallt då inte med tanke på den berusade 1:e styrmannens uppenbara skuld till det hela. Här handlade det förstås om risken att gå miste om försäkringspengar. Men hur kunde då en hemmafru från Västerhiske i Umeå landsförsamlingen känna till händelsen?

Mamma förklarade då att hon hade läst det Aftonbladet. ”Där står det så här i dag”, berättade hon:

 Bogserbåten Atle lämnade bärgningsarbetet med Vasa för att undsätta MS Tosterö vid Tröskel, där hon hade gått på grund.

Mina citat här ovan torde inte vara alldeles exakta. Innebörden av dem är det dock.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.