Nytt sätt att ångra brott?

Är det bara jag, som reagerar när politiker (och även andra) tror att omoraliskt och kanske också brottsligt handlande ursäktas, om man betalar tillbaka de pengar som man tjänat på ett omoraliskt och kanske också lagstridigt sätt?

Då och då ”avslöjas” politiker med att ha gjort något där pengar har varit inblandade, något som ofta varit väldigt nära att rubriceras som rent olagligt och som solklart måste ses som omoraliskt.

Nu verkar det som om de bara genom att betala ”tillbaka” direkt befrias från misstanke om såväl olagligt handlande som ett omoraliskt sådant. I vart fall tycks de själva och deras partiledningar tro det.

En del fortsätter ett ytterst omoraliskt handlande genom att stanna hemma från sitt riksdagsuppdrag men ändå fortsätter att ta betalt för det. Hur länge skall det vara möjligt i vårt land?

Om jag t.ex. skulle stjäla en bil, totalkvadda den och sedan köpa en ny till ägaren, är då inte längre stölden en kriminell handling? Exemplet är naturligt övertydligt, men bara för att alla skall förstå vad jag menar.

En kommentar

 1. leif Fransson

  Ja,det är förunderlikt att våra förtroendevalda som skall vara våra föredömen, gång på gång ertappas med att försöka komma undan skatt och annat.Det verkar som om de som tjänar mest är de som försöker komma undan sitt samhällsansvar.
  Hur skall vi vanliga medborgare ställa oss till detta.
  Oj om vi hade fler Ingvar Karlsson typer i politiken.
  I övrigt önskar jag en GLAD PÅSK.

  LF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.