Försäkringskassan

Att nå försäkringskassan från USA är inte lätt. Inte från Sverige heller för den delen.

Jag kan inte ringa härifrån och sedan sitta i en telefonkö bortåt 30 minuter. Jag skulle däremot lätt kunna skicka min enkla och allmänna fråg per e-post, om jag bara kunde hitta en e-postdress till kassan. Någon sådan finns dock inte ens på försäkringskassan egen hemsida!

Det räcker tydligen för dem att folk stör dem med sina frågor per telefon. Att vi också skulle störa med e-mail skulle bli för mycket för kassan.

Sekretessbelagda uppgifter skall naturligtvis inte kommuniceras via e-post. ALLA frågor till försäkringskassan är inte av den arten. Min nu aktuella är det inte. Svaret från försäkringskassan skulle därför inte helle vara det.

4 kommentarer

 1. Peter

  Hej!
  Varför inte prova med att maila dom på denna adress?
  [email protected]
  Mig har dom då svarat i alla fall!
  Däremot så vägrar dom ta emot kompletterande information och filer men dom svarar på frågor!

 2. Anna

  Det finns ett formulär att kontakta dem digitalt på hemsidan om jag inte minns fel. Jag gjorde det och fick svar relativt snabbt att de skulle skicka vidare mitt meddelande till rätt avdelning. Den avdelningen har jag dock ej fått svar från än, och det är väl ett halvår sedan nu.

 3. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

  Tack för tipsen. Jag har nu fått en adress från en facebookvän, använt den och fått ett svar, som dock innehöll en länk som inte fungerar. Inte SÅ imponerad direkt.

 4. Peter

  Hej Kalle!
  Det var tråkigt att höra att du inte fått tag i Försäkringskassan ja dom kan vara svåra att få tag i via mail ändå sitter dom med sina läsplattor när man besöker dom på kontoret!

  Men likt Arbetsförmedlingen så får man bara ett autosvar om att dom är på Semester eller liknande så det känns inte som om att dom prioriterar att vara tillgänglig på mail utan dom vill bara att vi vanliga dödliga ska fylla i deras formulär på deras hemsida så att dom ska slippa göra så mycket själva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.