Anders Ågrens (M) ordval

I ett blogginlägg skrivet av västerbottensmoderaternas toppolitiker Anders Ågren, kritiseras S/MP-regeringen för tankarna på återinförande av friåret. Ågren tar i ordentligt för att visa sitt missnöje.

Han må ha hur rätt som helst, när han kritiserar återinförandet av friåret, men det ordval som han använder för att förstärka det han känner inför återinförandet tyder trots allt på brist på argument.

Regeringen ägnar sig åt ”galenskaper”, när den gör ett ”vanvettigt” försök igen med friår. Vad den regering som han inte kan acceptera gör är dessutom ”skamligt”, tycker han. Att galna och vanvettiga politiker överhuvudtaget får komma med förslag är rent skamligt, tycks han mena.

Han glömmer f.ö. att beskriva sina f.d. allianskolleger, C och L i samma ordalag, d.v.s som galna och vanvettiga, eftersom de ju är på regeringens sida, när det gäller friårets införande enligt 73-punktsprogrammet.

4 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Har man levt och arbetat i en skattefinansierad och konkurrensfri värld i hela sitt liv är ju friåret inget anmärkningsvärt så i det avseendet sitter ni båda i samma båt.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag förstår inte vad du menar med din kommentar. Den visar dock tydligt, att inte heller du har förstått vad mitt inlägg handlade om. Ågren och jag skulle alltså kunna sitta i samma båt, eftersom vi levt och arbetat i en skattefinansierad och konkurrensfri värld. Borde det i så fall inte också finnas plats för dig i den båten? Du har väl också levt i Sverige hela ditt liv och dessutom som bonde var delvis finansierad genom olika statsbidrag?
   F.ö. hoppas jag att du som kommunalpolitiker läser handlingarna i dina uppdrag bättre, än vad du uppenbarligen har läst mitt blogginlägg. Det handlade ju om Ågrens ordval, även om jag antyder att han nog har rätt i sakfrågan och att han också borde klanka på L och C, som ju tycker som regeringen i denna fråga. Vad tycker du om ordvalet?

 2. Lisette Edholm

  Det är beklagligt att moderata politiker har samma ordval som de i högerextrema kretsar
  och det verkar Jonsson inte bry sig om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.