Anders Ågren (M) blygs inte

Häromdagen kunde vi i en debattartikeln i Vk läsa att Anders Ågren (M) utöver sitt kommunalrådsuppdrag besitter ytterligare 36 politiska uppdrag. Må så vara att några av dessa ”bara” är uppdrag som ersättare.

Detta ser onekligen mycket illa ut, även om det ju inte på något vis skulle vara olagligt utan bara olämpligt. Att vara så enormt populär inom sitt parti känns säkert mycket smickrande. Möjligen borde han blygas en aning över detta överväldigande bevis på uppskattning.

Själv har han ju inte gjort mer än sagt ja till de valberedningar som föreslagit honom på uppdragen. Möjligen har han någonstans under vägen tappat räkningen på antalet uppdrag och därför sagt ja till nomineringarna utav bara farten. Hans roll i att minska maktkoncentrationen har alltså bara varit att säga nej.

Hans uppgift nu är därför inte direkt att försvara situationen. Däremot borde han väl lämna en förklaring till varför hans parti har an sådan brist på dugliga medlemmar att han själv måste ta ”alla” dessa uppdrag. Förmåga att formulera sig i skrift saknar han ju bevisligen inte. Det finns säkert fler än jag, en socialdemokrat från Vännäs, som skulle uppskatta en kommentar på debattinlägget från honom.

Att bara tiga och hoppas på att allt i inlägget snart är glömt, är f.ö. något som folk i en maktposition som han befinner sig i lätt kan kosta på sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.