Public Service

En synpunkt på värdet av public service som min fru gav mig, efter att vi tagit del av den i TV 1 med början 9.00 fram till nu, är anledningen till detta blogginlägg.

När TV-licensen avskaffades och ersattes med en public-serviceavgift var det många som förfasade sig. Sannolikt var många av dessa sådana som smitit från licensen men ändå sett TV och dessutom kanske inte insett värdet av just TV:s public serviceuppgift. Nu går inte det längre, utan ingen som deklarerar en inkomst hos skatteverket kan längre smita från avgiften.

I dessa tider fyller TV en viktig uppgift, även om inte alla som vi pensionärer haft möjlighet att följa den långa och mycket informativa sändningen. Många arbetar som bekant även på helger.

Public serviceavgiften blev för min del an del av den restskatt som jag får. Tidigare fick jag ju betala ungefär samma belopp kvartalsvis till Kiruna, vad nu stället hette. Det har jag glömt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.