WHO:s uppdelning av oss gamlingar

Vad som enligt WHO avses med ”yngre äldre” respektive ”äldre äldre” har jag nu hittat. Stämmer detta med Folkhälsomyndighetens syn på frågan?

”Enligt WHO´s definition delas de äldre in i två kategorier varav den första kategorin är yngre äldre som är 65 år till 79 år och den andra är äldre äldre, dvs. personer 80 år och uppåt (Dehlin och Rundgren, 1995)”

Hoppsan, så blev jag då en ”yngre äldre”, men bara t.o.m. den 28 juli! Vad jag skall se mig som under det halvannan år som då återstår tills jag blir 80, vet jag inte.

 

En kommentar

  1. Anders

    WHO har faktiskt ett förslag på en ny definition av äldre, de över landets medellivslängd. När man i dagligt här tal säger äldre menas äldre-äldre. Sedan har vi biologisk ålder. En svensk 80 år är internationellt väldigt pigg och frisk och 70 år ju tidigare 50. Så njut några år till som icke-äldre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.