”Yngre än de äldre”?

Covid-19 viruset har nu tydligen gett sig på vårt svenska språk. På text-tv läste jag i morse, att folkhälsomyndigheten överväger att ändra på sina råd/rekommendationer till oss äldre. Problemet för mig är nu att jag inte helt säkert vet vilken åldersgrupp jag tillhör.

Man kommer troligen att mildra kravet på isolering i hemmet för de ”yngre äldre”!! Men vad sjutton är det för åldersgrupp. Låt oss anta att 85-plussarna är de ”äldre”. Är jag då som 78-plussare en ”yngre äldre”?

Eller det möjligen 60-plussarna som är de ”yngre äldre”?

Redan begeppet ”äldre äldre”, som använts i många år, är långt ifrån glasklart. Man kan undra vad det var för myndighet som införde det. Någon som vet.

När blir man ”lastgammal”, förresten. Är jag det, månntro? Förmodligen är jag det utan att för den delen känna mig så

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.