Min 1 200 dollarcheck igen…

Det märkliga i att jag har fått en stimulanscheck från USA liksom alla andra amerikaner har nu fått sin förklaring genom mina egna studier på nätet.

Bekant för många torde det vara, att demokraterna i representanthuset har föreslagit att en ny check av samma storlek skall skickas ut. Republikanerna i senaten har hittills sagt nej till detta.

När jag läser om detta, finnar jag skälet till att jag, utan att vara amerikansk medborgare, faktisk ändå har rätt till checken som jag fått och även till den som eventuellt framgent kommer att skickas ut.

Detta har jag funnit:

I The Health and Economic Recovery Omnibus Emergency Solutions Act  (HEROES Act) står det faktiskt att ”noncitizens who pay taxes” har rätt till checken!

Jag ÄR en ickemedborgare i USA och jag betalar skatt där på den pension som jag får därifrån. Hittills har jag varit ganska säker på att jag inte är berättigad till den check som jag fått, en check som jag f.ö. inte kommer att kunna lösa in i Sverige, men nu vet jag att jag är det.

2 kommentarer

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Nej, för mig finns bara EN möjlighet att lösa in checken och det är att göra det personligen i USA, om vi nu bara kan åka dit med tanke på coronan, innan checken förfallit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.