Så ser den ut…

Här kommer en slags slutrapport avseende min USA-check. Tjatigt kanske, men en och annan kanske ändå kan vara intresserad.

Nu är alla möjligheter att lösa in den i Sverige prövade. Det går helt enkelt inte. SEB-banken skulle kunna göra det, men bara om jag för över all min ”ekonomi” från Swedbank till dem. Men det gör jag inte. Åtminstone inte så länge som Swedbank finns kvar i Vännäs.

Checken kommer att vara bara en liten ovanlig souvenir, om det inte blir möjligt för mig att åka till USA och lösa in den där före den 20 maj 2021. En sådan resa känns i dag dessvärre inte helt tänkbar med tanke på covid nittons härjningar där.

Efter valet i USA den 3 november är det inte helt uteslutet att jag och andra ”amerikaner” kommer att få en ny check på samma belopp.

3 kommentarer

  1. Susan T

    Hej Karl-Gustav! Tack för dina inlägg om det här. Det syns på bilden på din check att den är utfärdad den 31 juli 2020 och inte i maj, så du har lite mer tid på dig att lösa in den ”live” i USA om du skulle resa dit i tid. Själv fick jag den 5 oktober ett brev (daterat 28 augusti) att jag skulle också få en sådan check (jag flyttade till Sverige från USA för drygt 20 år sedan). Självaste checken som anlände i min brevlåda idag är daterad den 28 augusti 2020. Jag vet inte ännu hur jag ska lösa in den, ska prata med banken även om jag förstår redan nu vad svaret blir efter en del googlande. Jag har släktingar i USA så det kanske får gå den vägen, om det går, får se.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Hej! Tack för ditt inlägg. På checken finns en annan sifferrad från vilken fick ut datum för checkens utfärdande! Fel, fel av oss. 31 juli är betydligt bättre, eftersom smittoläget i USA då kan vara bättre. Dock svårt att tro som det ser ut i dag. Möjligen kommer jag att få ännu en check på 1 200, om man lita på Donald Trump, vilken man förstås inte kan göra. Vinner demokraterna den 3 november, skulle eventuellt det leda till en ny check.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.