Jag – en bidragstagare?

Häromdagen besökte jag min tandläkare och fick rekommendationen att förse en skadad tand med en s.k. krona.

Innan jag lämnade mottagningen, fick jag en kostnadsberäkning utskriven. En snabb titt på slutsumman, 4 616 kronor, kändes då ganska OK.

Men när jag senare granskade kostnadsberäkningen blev det riktigt intressant. Totalsumman för åtgärden angavs vara 14 400 kronor. Men sedan det statliga tandvårdsstödet på hela 9 783 kronor dragits av från summan, återstod så de dryga fyratusen kronorna. Båda summorna var minst sagt märkligt höga.

Fortsatt granskning av kostnadsförslaget visade tydligt att något var fel. Där angavs nämligen att jag skulle betala för TVÅ ”permanentstödda kronor, en per käke”!

Då ringer jag förstås min tandläkare, som efter att ha kollat i ”systemet” kunde meddela att något hade blivit fel. I beräkningen hade nämligen den krona jag fick 2019 felaktigt tagits med. Allt skulle troligen (?) ha blivit rätt, när det blir dags för mig att betala.

Slutsumman är nu i vart fall reducerat med 50 % och slutar på måttliga 2 300 kronor, något som nu fått mig att överväga om jag skall kosta på en guldkrona (se bilden!). De som känner mig förstår att jag skämtar, andra gör det kanske inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.