Sista ordet sagt?

I går läste jag en lång artikeln i Washington Post om hur olika länder i världen tänker inför turordningen när det gäller den förestående coronavaccineringen. Av den förstår jag att man tänker väldigt olika i den frågan.

Som jag förstått, tänker man i Sverige börja med oss äldre, som av hög ålder och andra orsaker befinner sig i den s.k. riskgruppen. Därefter eller samtidigt kommer utsatt personal inom hälso- och sjukvården att komma ifråga.

Man tänker alltså börja med oss, den ”tärande” delen av Sveriges befolkning, som torde sköta oss hyfsat och vara dem som sprider smittan minst i samhället.

Den ”närande” delen, d.v.s. alla yngre, av vilka så många inte tycks bry sig särskilt mycket om risken att sprida smitta smitta och som dessutom behövs för att hålla samhällets olika funktioner igång, får vackert vänta.

Som vanligt i coronasammanhang torde väl ingen alldeles bestämt veta, vilken turordning som är bäst för samhället och de olika individerna. Jag är därför rädd att sista ordet ännu inte är sagt i denna viktiga fråga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.