Bortglömda?

I region Västerbottens vaccinationsplan läser jag bl.a. detta:

”Prioriteringsordning enligt Folkhälsomyndigheten 20201204

 1. Äldre på SÄBO och äldre personer som har hemtjänst/hemsjukvård.
 2. Personal som arbetar på SÄBO eller inom hemtjänst/hemsjukvård.
 3. Hushållskontakter till personer som har hemtjänst/hemsjukvård.
 4. Hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar nära personer enligt ovan.
 5. Övriga i samhället enligt prioritering (ordning ännu ej klart).”

Men vi äldre som INTE bor i äldreboende eller har hemtjänst/hemsjukvård då? Har man glömt oss? Det tror jag förstås inte, men rubriken över inlägget, Bortglömda?, är förstås frestande att använda.

Region Västerbotten har kanske någon slags plan även för de personer i riskgruppen, som liksom jag kanske ändå inte hör till de ”sköraste”. Jag, t.ex. är 79 år gammal och har en diabetes 2 helt under kontroll. Överviktig är jag inte. Min kondition måste anses skapligt god. Mitt hjärta räcker både för mitt eget behov och för omtanke och kärlek till andra.

Men trots detta är jag en person som klassas tillhöra riskgruppen. Det skulle inte vara så dumt, om jag och andra i samma situation ändå kunde vara med på ett hörn i prioriteringsplanerna.

Samtidigt kan jag inte förneka, att jag förstås ser fram emot min vaccination, eftersom jag varken vill bli sjuk själv eller bli en av de många som kommer att bidraga till smittspridningen.

 

3 kommentarer

 1. Anna-Kari Gelius

  Hej
  Så hamnade jag på din blogg när jag sökte uppgifter om min farfar som tillbringade många år på Umedalens mentalsjukhus. Han dog 1961. Jag har börjat forska kring honom och varför han hamnade först på Frösö hospital ca 1930 och sedan Umedalen. Skulle vara intressant höra om du har fler minnen därifrån.
  Tycker också vi ska vaccinera oss när det är dags
  Med vänlig hälsning,
  AnnaKari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.