20 000 soldater mot egna medborgare

Nu läser jag att hela 20 000 soldater anses behövas för att skydda det som väl måste ses som en helt fredlig tillställning, nämligen proceduren då Biden svärs in som USA:s president. Och detta i världens största demokrati!

Jag saknar synpunkter från  media på just detta. Såsom läget är i USA är naturligtvis risken stor för att trumptrogna, som genom Trumps envetna protester mot valresultatet blivit helt förblindade stödgrupper, kommer att kräva motstånd av beväpnad militär. Stödgrupper som förmodligen till nära 100 % utgörs av amerikanska medborgare.

Det varnas för risken av inbördeskrig. Kan man komma närmare ett sådant än när 20 000 soldater mobiliseras beredda att i värsta fall ta till vapen mot den i hög grad också beväpnade massan av landets egna medborgare?

Och kan man verkligen fortsättningsvis betrakta USA som en demokrati? När ”diktatorn” Donald Trump, skall avsättas som ett resultat av ett demokratiskt val, har han genom öppna kanaler lyckats kalla på sina hjärntvättade supportrar. Han och hans parti har dessutom genom åren gjort allt för att inte minska dessas möjligheter att beväpna sig, som bekant.

För att jag nu inte skall bli helt missförstådd, vill jag tydligt förklara att jag naturligtvis inser behovet av militären som skydd. Jag vill bara uppmärksamma, även om det väl inte torde behövas, att något måste vara fel, när man i en demokrati tar till militär mot landets egna medborgare.

Det är nu bara att hoppas, att inga dödande skott skall behöva avlossas vare sig av soldater eller andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.