Skattesänkarpartierna

Alltmer medveten blir jag av att vara i USA om hur fel Sveriges olika skattepartier har, inget nämnt och inget glömt, när de predikar skattesänkningens lov. Att sänka skatterna tycks många av dem mena är lösningen på allt. Men så fel de har!

Här i USA kommer vi ofta in på skillnaden mellan den höga skatten i Sverige och den låga här i USA. Men så lätt det visar sig vara att bara påminna om när amerikanen måste betala livsviktiga saker direkt ur sin plånbok (som för många ofta är tom), för att få hen att förstå varför skatten hos oss är högre.

Exemplen är många på hur vi genom vår ”höga” skatt bidrager gemensamt till att alla i vårt land i olika avseenden kan leva ett drägligt liv. Även de utan arbete och en ”tom” plånbok. Jag behöver bara nämna ett par saker, som t.ex. vår sjukvård och möjligheten för högre studier också för de fattiga och att allt ”is covered” inom sjukvården tack vare vår allmänna sjukförsäkring, för att man börjar förstå hur bra vi har det.

Jag är fullt medveten om att företrädarna för skattesänkarpartierna känner till detta. Men att de inte också beaktar detta, kommer jag aldrig att begripa. Alla av dem har inte den stabila ekonomi själva att de hellre betalar direkt ur sin plånbok än via skatten och därmed senare, när behov av t.ex. sjukvård uppstår för dem och andra, får den tillgodosedd ”gratis”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.