Ros och ris till Elgiganten

Äntligen har jag fått mitt nyinköpta bildbehandlingsprogram att fungera, men det tog tid. Processen fram till målet tål att berätta men torde vara känd för många.

Det är ett Adobe-program inköpt via internet från Elgiganten. Helt problemfritt kunde jag ladda ner programmet och installera det. Dock gick det inte att öppna och använda.

En ca halvtimmes chat med Adobe i USA gav ingen lösning men ledde till sist till att jag uppmanades att vända mig till Elgiganten för att där skaffa ett bevis på att jag verkligen hade köpt och betalat programmet. Det var lättare sagt än gjort och resultatet en skam för Elgiganten on line.

Efter ca 30 minuter i en telefonkö, nådde jag till sist kundsupporten på Elgiganten, men en vänlig person där sa sig inte kunna lämna något kvitto eller annat bevis på att jag köpt programmet. Hon kopplade mig därför vidare till en annan telefonkö. Mannen som till sist svarade där kunde inte hjälpa mig, men kopplade mig vidare till ytterligare en telefonkö.

Så hamnade jag igen hos Adobe i USA och allt var på engelska. Efter en 5-6 olika knapptryckningar var jag så återigen ställd i en kö. Där gav jag dock upp efter ca 20 minuter.

I går besökte jag Elgiganten i Umeå. Inom mindre än fem minuter kunde en trevlig ung expedit i affärens datorsystem ta fram ett kvitto på mitt köp, som sedan fungerade som ”sesam öppna dig” hos Adobe, så att de kunde ge mig nya inloggningsuppgifter. Nu fungerar allt och jag är helnöjd.

Men inte med Elgigantens kundsupport, som i mitt fall var helt värdelös. Hjälpen i butiken vid Strömpilen var däremot superb! Tänk om jag hade kunnat ringa dit direkt! Men det gick inte.

Färre och färre blir de ställen man kan ringa till och få svar inom rimlig tid. Det har jag lärt mig att acceptera, men fortfarande har jag svårt att acceptera att bli vidarebefordrad till andra, som inte heller kan ge den support jag är ute efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.