”Backen” och ”poopen”

När jag igår la ut mitt gamla inlägg om händelsen, då jag styrde den stora malmtankern på grund, upptäckte jag ett mycket generande sakfel i min beskrivning av händelsen. Nu är det rättat.

Jag skrev nämligen att jag stod på ”poopen” för att hålla utkik i skeppets färdriktning. Men där stod jag inte, även om man nog hade kunnat vänta sig det av en s.k. obefaren jungman. Poopen ligger nämligen längst akterut på ett fartyg!

I stället stod jag förstås på ”backen”, som ligger längst förut på ett fartyg. Om jag hade stått på poopen, skulle det möjligen ha kunnat vara en av förklaringarna till att fartyget rände upp på grund i Stockholms skärgård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.